Grundlagarna - rätten till yttrandefrihet, informationfrihet och andra grundläggande demokratiska rättigheter - jobbiga delar i vår lagstiftning som helst ska arbetas bort

Grundlagarna - rätten till yttrandefrihet, informationfrihet och andra grundläggande demokratiska rättigheter - jobbiga delar i vår lagstiftning som helst ska arbetas bort

Reinfeldt sa inte ett ord om integritet (FRA, IPRED, Datalagring), rättssäkerhet (FRA, IPRED) eller demokrati i sitt tal. Däremot så nämnde han att kommunikation och internet är farligt, så farligt att det måste vidtas åtgärder (via Andra sidan):

”Fredrik Reinfeldt suckar djupt och ser nästan ledsen ut när han berättar om ungdomar han mött under hösten. Om deras historier om hot och om de nya förutsättningarna för kommunikation som kommit i och med internets snabba intåg. Hans sammanfattade bild är att det behövs åtgärder – helst i går.”

Ja, kommunikation, yttrandefrihet och informationsfrihet är verkligen farligt… Ett hot mot demokratin, helt enkelt! Internet måste censureras! Bra Reinfeldt!

SvD uppmärksammar att det tyska datalagringsdirektivet får tyskar att sluta ringa, prata, kommunicera med varandra. Det här är bra. Ett folk som inte känner sig påpassade av staten kan få för sig otäcka saker. Som att kräva demokrati, till exempel, och organisera sig.

Det är bra att Ingvar Åkesson nu är ute och informerar om FRA:s egentliga verksamhet. FRA behövs för att trygga folket, och för att övervaka innehållet i deras kommunikation. Vi får ett mycket säkrare samhälle då, med högt i tak!

IPRED tryggar de privata bolagens rättigheter att bedriva polisverksamhet. Det känns tryggt att veta, så vi kan sova gott om natten. De privata bolagen avlastar också Polisens verksamhet, och dessutom domstolarnas, då de direkt skickar ut kravbrev till människor som (kanske) tagit del av kultur på nätet. Vilken effektivisering!

Låt oss sammanfatta:

Censur av internet för att trygga att rätt information används och tas del av under yttrandefrihetens- och informationsfrihetens paraply. Check!

Datalagringsdirektivet för att hålla reda på var folk är, så att de och samhället kan känna sig trygga, samtidigt som vi fångar varenda skurk som vågar använda telefon eller internet. Check!

FRA-lagen. För att trygga folket, och kontrollera så att de inte kommunicerar någonting icke-önskvärt. Check!

IPRED. Rättsväsendet har effektiviserats och privatiserats, samtidigt som privat bolag med särintressen får rätt att få ut uppgifter om vem som helst som använder internet. Effektiv brottsbekämpning, helt enkelt! Check!

ACTA. I hemlighet (för folkets skull!) tas ett nytt avtal fram för att bekämpa piraterna. IT-bolag (Google, m fl) och demokratiorganisationer (EFF, mfl) har motsatt sig lagen, men politikerna har tappert kämpat på i sann demokratisk anda! Bland annat ska tullen få genomsöka människors mp3-spelare och datorer i jakt på olagligt material. Pirater är terrorister, helt enkelt, och de skadar människor! Kommer snart till ett land nära dig!

IPRED2. Utökningen av IPRED så att vi äntligen kan slänga de där kulturälskande, demokrati-förespråkande medborgarna i fängelse! I 4 år, dessutom! Kommer snart till ett land nära dig!

Ja, nu är vi verkligen nära det perfekta samhället; det samhälle där man själv vill leva och se sina barn växa upp i. Tack Reinfeldt, Sahlin och många fler i vår riksdag för att ni slitit och kämpat! Ni är folkets hjältar! Kämpa på!

.

Varning: Det här inlägget innehåller absolut inte ironi eller satir!

Bloggar:   Intensifier Fridholm Opponent MMK HAX Widén Breki Andra sidan Projo Copyriot Ankersjö Zac Jinge Otyg Cornucopia annarkia Törnebohm Varför inte? 2 M Johansson (s) Ledarbloggen A Johansson (c) FFF Rick 2 Sigfrid 2 3 Nordfeldth CE

Gammelmedia: AB DN SvD Expressen SvD2 SvD3 DN2 DN3 SvD4 AB SvD5 SR SvD Metro

Tags: , , , ,

Andra intressanta bloggar om:5 Responses to “Datalagringsdirektivet tystar folket, nu är vi nära det perfekta samhället!”

 1. Kalle Vedin skriver:

  Hehe ;) Det var ett kul inlägg.

  Oh, well. I alla fall är det kul om man bortser från att det är så politikerna tänker. På riktigt. (Jag är svinförbannad och därför kommer jag att sluta skriva här, så att ingen får för sig att plocka med mig till polishuset för uppvigling och hot mot folkgrupp – d.v.s. Politiker.)

 2. Jens skriver:

  Om Sveriges fildelare organiserar sig kan vi stanna hela Sverige, hoppas att vi förstår det när stämningarna börjar dimpa ner i brevlådorna runt om i landet..

 3. Maox skriver:

  Skitbra. ”Journalister” som särskriver ”igår”. Jag menar ärligt talat, heja heja.. Jävla skitland. Idioter borde inte få rösta, vårt största problem är att vi inte har intelligens- och utbildningskrav på de efterblivna apor som styr vårt land.

 4. JET skriver:

  ”I går” är faktiskt den mer korrekta formen, eller åtminstone mer ålderdomliga. Jag hade den debatten med en översättarkollega för nåt år sen, en debatt som fick ett abrupt slut när hon skrev att hon minsann ”alltid skriver isär såna ord” och jag frågade om hon inte menade ”i sär”.

 5. Nils skriver:

  Tack för att någon kan klargöra vad som verkligen håller på hända.
  Det här har jag upplyst folk nu i 8 år minst, då jag börjande upptäcka variationer i politikers låt oss säga ”normala politiska beteende” och omvärldens förändring (mest betoning på USA) Men då hånade ni bara tanken och blundande och tänkte, äsch ”detta kan ALDRIG hända Sverige, vi har ju så bra som det bara kan bli, vi är en stark demokrati, detta sker inte i sådana här länder”.

  En skendemokrati dock, som nu håller på att urholkas av några få (inte av mig) utvalda personer (syftar inte bara på M utan även på andra partier som bl a S) som agerar som marionettdockor i knäna på de mer mäktigare krafterna från multiföretag i bl a USA och andra (ofta) konservativt kristna högern, som verkar tycka att alla muslimer om inte alla som är emot dem själva är terrorister, emedans de verkliga hoten är de själva.

  Synd folket, många av er verkar fortfarande blunda halvt eller tycka ni är maktlösa inför detta. Men föreställ er då om fler och fler börjar opionera sig ”lite” mer angående detta, vilken folkrörelse skulle inte detta då bli?

  Om vi plötsligt var minst 5 000 000 miljoner i detta land som började skruva på oss, och stå utanför våra (era mer, jag har inte valt dem) politiker och säga att nu får de skärpa sig eller avgå.

  Har en obehaglig känsla av detta aldrig kommer hända.
  Men jag kommer aldrig slutas hoppas förräns man står där på kanten till ett superkontrollerat/övervakata samhälle som begränsar våra rättigheter som borde vara en självklarhet i ett demokratiskt land.

  /Tack