Via lokala centerpartisten Mathias Knutsson ser jag att Valmyndigheten spår valresultatet redan idag (diagrammet är nu borttaget från myndighetens hemsida). Datat i diagrammet är naturligtvis testdata som Valmyndigheten testkör sitt valsystem med, men det går ändå att notera ett par intressanta saker: Piratpartiet är med som egen stapel, och får runt 5% – precis som i de senaste opinionsundersökningarna.

Värt att notera i testdatat är också att Centerpartiet får exakt lika många röster som Piratpartiet. Kanhända har systemutvecklaren på Valmyndigheten insett att det är Piratpartiet som har övertagit Centerpartiets ledarflagga i integritets- och medborgarrättsfrågorna? ;)

Kristdemokraterna ligger precis under 4%-spärren. Vågar man hoppas på att de stannar där även under valnatten den 7 juni med tanke på de repressiva förslag de lagt på sistone kring medborgarrätt?

Flera media skriver också om att färre vågar kommunicera på nätet och är rädda för att dela med sig av kunskap och kultur på grund av Ipred. Ta dock det hela med en nypa salt – undersökningen är en partsinlaga från Sveriges Videodistributörer.

Bloggar: Falkvinge Farmor Gun Öhman Argast satmaran CE Trygghetsvakten Badlands Hyena Kjellberg Sagor från livbåten annarkia

Tags: , , , , , , , ,

Andra intressanta bloggar om:9 Responses to “Valmyndigheten spår valresultat”

 1. scaber nestor skriver:

  Inte för att vara ”sån”, men ska inte en myndighet skita i hur det ”kanske” ska gå och först när valet är över konstatera att ”så gick det”?

  scaber nestors senaste blogginlägg..Jag delar vidare sugbloggens episka inlägg om avstängning från internet.

 2. Leo Erlandsson skriver:

  @scaber nestor:

  Jo, fast de vill väl testköra sitt system med någon slags ”realistisk” testdata. De har tagit bort diagrammet nu.

 3. Ahruman skriver:

  Cred till Valmyndigheten för att de lyckats hitta (nästan) rätt färg. ;-)

 4. Den stora nyheten där är snarare att Valia verkar förbereda för att särredovisa oss redan på valnatten.

  Rick Falkvinge (PP)s senaste blogginlägg..Skillnaden mellan MP och PP

 5. Leo Erlandsson skriver:

  @Falkvinge:

  Japp, trots information på forumet från valarbetare (som ska räkna röster valnatten) att så inte kommer bli fallet.

  Jag har mailat Valmyndigheten för att reda ut hur det egentligen blir.

 6. Valmyndigheten skriver:

  Åh, nej! Det var ju inte meningen vi skulle publicera valresultaten såhär i förväg! Vi kommer genast vidta åtgärder och se till att de ansvariga får sparken!

  Vi är mycket måna om att för valboskap^H^H^H^H^H^H^H väljarna upprätthålla en chimär av demokratisk legitimitet.

  Återigen, vi ber hemskt mycket om ursäkt för det inträffade!

  Uppriktigt,
  Valmyndigheten

 7. [...] man spana in hur det skulle kunna gå i valet så kan man bege sig till Leo Erlandssons blogg. På bloggen presenteras en länk till ett diagram som tidigare fanns på Valmyndighetens hemsida. [...]

 8. Pierre E skriver:

  ett lysande resultat! Vi fick femprocent utan att burit valsedlar, tänk vad med röster vi får den mellan 20:e och 7:e när vi har burit ut dem!

 9. Ola L skriver:

  Från Otto von Arnolds motion i Riksdagen:

  Det är också viktigt med en bredare diskussion och samhällsdebatt om upphovsrätt för att få bukt med människors inställning till brottet. Det är nödvändigt att upplysa om vilka skadliga effekter brott mot upphovsrättslagen har.

  . Jag noterar att ”samhällsdebatt” och ”bred diskussion” här tydligt betyder att trycka ner i halsen. För det handlar tydligen om ”upplysning” när man ägnar sig åt politisk ”samhällsdebatt”. Inte en diskussion där man kan få framföra rationella argument och räkna med motargument..